Aquest any tornarem a trepitjar terres americanes. Aquest cop però seran del nord i de la part oest. Un viatge en què intentarem equilibrar les dosis d'asfalt i natura. Lejano Oeste... ves que venim!

diumenge, 14 d’agost del 2011

El Desert de Mojave


(Fa dies que no tenim connexió, anem penjant posts endarrerits)
Avui hem deixat Los Angeles. Hem d'anar cap a Las Vegas (Nevada). Molta carretera és el que ens espera. Direcció Barstow. El paisatge canvia completament. Tot agafa un to marronós. Fem una primera parada en una estació de servei on omplim el dipòsit de regular gas i comprem gel per la nevereta portàtil que ens hem firat. I apa, a comptar quilòmetres -o miles- fins arribar a Barstow. Estem en territori de la Route 66. Ja us podeu imaginar que de "moteros" i Harley Davidson en vam veure unes quantes! La temperatura (ambiental!) anava pujant... en un no res ens vam posar a 40ºC. Deixem Barstow, agafem una carretera direcció Neddles. Entrem a la Reserva Nacional de Mojave. És una zona desèrtica, terrosa, pintada amb una gamma de marrons molt diferents. El terreny és variable; des de planes, turons, roques de formes punxegudes,... Un tren de mercaderies quilomètric ens segueix en paral·lel. Estem gairebé enmig del no res (tal i com ens recordaria més tard un cartell d'un bar també perdut, a prop de Kelso). És d'assenyalar la música que ens va acompanyar durant un bon tram del viatge. El cosmos es devia alinear ja que va ser casualment molt adequada: Don't cry, This I love, November Rain (era fàcil pensar que en qualsevol moment ens trobaríem davant l'esglesiola amb l'Slash fent un solo de guitarra tot despitrerat)... La sensació era maca, sentida, força soles enmig de la carretera, amb aquell paisatge tan ferésteg, això sí, de tant en tant ben acompanyades per uns camions XXL. Pel camí ens trobem amb una base militar de marines de l'exèrcit dels USA. Ja us podeu imaginar quina parefernàlia tenen muntada...
Kilòmetres, camions, sol, calor, un paisatge que sembla que no tingui fi,... La sensació és molt plaent, el cap marxa i torna, és inevitable. Dinem en una estació de servei fent picnic (tot s'escalfa en qüestió de minuts), fa un aire calent, terrible i un sol potent. Demanem informació al noi de l'estació, ens aconsella passar pel Kelso i Cima, un ghost town. A Kelso ens trobem amb un ranger la mar de simpàrtic que ens convida a un visionat d'un documental sobre la Reserva Nacional de Mojave. I cap a Cima, un poblet de pel·lícula de l'Oeste... Abandonat, flanquejat per vies de tren, algunes inservibles. Continuem enfilant camí cap a Las Vegas. La sensació d'estar en mig del no res continua, inclús es va fent més evident. Embolcallades de silenci. Passem per una carretereta solitària. A banda i banda de la carretera ens resguarda el bosc més gran de Joshua Trees de la reserva. De debò que tot plegat convida a la catarsi. Anem aturant-nos vora la carretera solitària, és com si necessitéssim baixar per trepitjar la terra, que ens toqués l'aire i el sol, que ens acompanyés aquesta solitud i immensitat que arriba a emborratxar. Cal viure-ho.
Agafem un desviament i anem cap a les Dunes Cantants. I estem de molta sort: podem sentir en la distància el cant de la sorra quan l'aire la fa patinar duna avall. És que més preciós no ho pot ser. Embriaga. Sortim de la Reserva Nacional de Mojave i comencem el tram final de viatge fins a Las Vegas.
Las Vegas per al proper post, són figues d'un altre paner...

7 comentaris:

  1. La vostra ruta sembla fantàstica. Tot això està molt bé. El vostre blog ens acosta a les vostres vivències al Nou Món .. però -amb tot els respectes i amb humilitat extrema- per a fer-nos una idea més acurada i exacta del viatge, considero que hi haurieu de penjar una quantitat força gran de fotos JA!!!.. per allò que una imatge val més que mil paraules ... Que seguiu així de bé. Salut i ànims!

    ResponElimina
  2. Quina "travessia"...(MÉS AMERICANA)...suposo que només us ha faltat els cavalls...pq semblèssiu més LES DALTON!!!
    Continua escrivint que teniu molts "seguidors/fans" que us estan seguint.
    Una abraçada per totes.
    Montse Bages.
    PD. No patiu que ens menjarem un gelat d'avellana a la vostra salut!!!

    ResponElimina
  3. Hi, Dalton sisters!!!
    Per als i les amants de la soledat, sens dubte un lloc agradable per perdre-s'hi. (A mi m'agrada més el bullici, però, bé... Tot s'ha de provar!)... És clar que amb el ventilador o l'aire condicionat ben a propet pel que veig... :) Quina calor! Només us faltava el xèrif a mitja carretera, parant-vos per demanar-vos la documentació!
    I les Dunes Cantants... Genial! Llàstima que les fotos no tinguin so! :)
    Això sí, després de llegir-vos i de transmetre'm aquesta sensació de solitud, amb ganes de respirar profundament per amarar-se de l'ambient, entenc més el pobre Luky Luke, al final de la sèrie, damunt del seu cavall, amb el tros d'herba (o el que fos) a la boca i cantant allò de: Sóc un cowboy solitari, casa meva és lluny d’aquí. I aquest pobre i sol cowboy ha de fer un llarg camí. Pels prats i les muntanyes des de l’alba fins la nit. Amb el meu cavall viatjo cap allà on el sol es pon... :)
    Endavant, que Las Vegas us espera!!!
    Un petonàs per a totes,
    Mònica

    ResponElimina
  4. Anònim: ja veus que hem penjat unes qunates fotografies (una petita mostra)...
    Montse: merci per ser tan fidel!
    Mònica: ens encanten les teves "parrafades". Són genials!
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  5. Hola Maria!
    M'ha agradat llegir (i casi notar) les sensacions que percebieu conduint o caminant pel desert! I m'ha sorprès i encantat que les unissis amb records musicals! De fet, m'ha fet pensar que, justament de la sensació de calor i ofec dels deserts californians i d'Arizona, en va néixer un estil musical concret, que com no podia ser d'altra manera, és espès com menjar polvorons allí al mig: l'stoner-rock (o desert-rock). Unien calor i pols de desert + coctelera de whisky i drogues i el resultat era bastant psicodèlic i molt catàrsic (just el que tu dius que notaves!). La música no és 100% recomanable/accessible (tot i que jo tinc alguns cd's), però segur que posada en aquell context deu integrar-s'hi perfectament, i jo segur que me'ls hagués posat per veure'n el resultat...
    Vaia parrafada, sorry... Coses que m'han passat pel cap al llegir el post, que vols que et digui... ;-)
    No res nene, ànimus i no pareu d'escriure. Vaig seguint-vos, tan sovint com puc.
    Una cosa, jo hagués fet un kitkat, pillar vol privat i venir a la fira, no tens perdó. Cada any més maca. Una de bicis BH.... quins records.
    Apa, disfruteu i feu-nos dentetes.
    Records a la troupe! (sobretot a la Vanessa... a les altres no les conec crec...)

    Elxiquetgrandelamariedelcarmedelapaquequetornaaescriure...

    ResponElimina
  6. Xiquetgrandelamariedelcarmedelapaquepastissere,

    No han vingut perquè sabien que a la fire no hi havia cavallitus! La primera de la meva vida sense cavallitus... crec (de vegades, ja falla la memòria, jajaja)... Inflables i jugarrots, sí; però cavallitus no :(
    Jejeje!
    Un petonàs a totes i per a tu també, xiquetgrandelamariedelcarmedecalapaquepastissere!
    Mònica

    ResponElimina
  7. Xiquetgrandelamariedelcarmedelapaque!!!
    M'ha agradat molt el teu escrit!!! Sempre s'aprenen coses noves: això del desert-rock no ho sabia pas! Ara, que t'he de dir una cosa: Vaig estar a punt d'agafar un vol i venir a la fira, però no hi havia asientus disponibles a l'avió!! Buenu, que com que ja veig que tu t'hi devies passejar força, ja quedarem i em poses a "l'onde" de les novetats en BH... que deuen ser "lomásdelomás"!!! ;-)
    Gràcies pel comentari!!!

    ResponElimina